Урок по щастие № 1.. Или как да хакнем мозъка си..

01806
Здравейте приятели..Cool
Отново е време за слънце и усмивки.. Защо пък точно усмивки и то в началото на седмицата?.. Хаа..WildАми защото живота е прекрасен и Вие сте главните герои в него.. Това да имаш главна роля в най-бюджетния филм, на планетата е.. Как да Ви кажа.. Вие сте щастливци!.. Макар и понякога да го забравяме.. А сега, най-хубавата част.. Време е за нещо ново.. Не ме разбирайте погрешно.. Няма да ходим до Мол-а..BlinkЩе направим нещо за себе си.. Нещо, което ще наречем с кодовото название: „Стратегия за позитивен живот..” Ще се опитаме да подменим стария мисловен модел с нов.. Ще хакнем мозъка си с нов софтуер, които да ни разкрие красотата на живота с нов блясък.. Повече усмивки, повече добро настроение.. Това, което напоследък е доста дефицитна стока.. Време е за личностна промяна.. Или как да премахнем „нещото” в живота си, което ни пречи?.. ⇓⇓
Така.. Да си дойдем на темата. Както знаете всички ние в една или друга степен искаме да променим нещо в живота си. Всяка непреживяна емоция, като гняв, страх, радост или скръб ще търси изход до тогава, докато не се създаде ситуация, в която тя ще може да се прояви и да бъде изживяна. Ние сме хора и е нормално да изпитваме различни по сила емоции, понякога неприятни и тежки за самите нас. Най-важното е да се начучим да ги изживяваме и да им позволим да се проявят, а не да ги таим дълбоко в себе си.. Останали в нас те се превръща в нерешими проблеми или болестни състояния, а ние ще носим този товар без да знаем, че сами сме си го създали. Тогава, когато не сме преживели дълбока скръб по изгубен близък или когато не сме изразили гнева си в отговор на предателство от любим човек. Много са случките в живота, които могат да ни наранят, а колелото на преживяното да се върне към нас. Навярно ви е позната ситуацията в която ваш близък се държи „мъжки”, независимо от загубите които поема в живота си.. Често съвсем не е случаен факта, че поредицата от лични загуби се повтаря, защото този човек не си позволява да изживее скръбта си.. Да изживее неописуемата тъга в нейната цялост, за да даде време и път на бурята от емоции и да престане бавно да умира.. Да започне да живеее отново.. Истински..Cool
Голямата промяна може да бъде разделена общо в 2 категории:

1

Първата от тях е свързана с нашите чувства към обкръжаващия ни свят- когато искаме да придобием увереност в себе си, да преодолеем страховете си, да се отървем от чувството на безсилие, по лесно да възприемаме неприятните ситуации в живота си и да преоткрием радостта от живота..
Втората от тях е свързана с духовната ни сила.. Да се научим на техниката да казваме „Не!” на нещата които ни дразнят. Когато искаме да кажем „Не!” на шефа, когато искаме да откажем цигарите, пиенето, да отложим важна задача за друг ден и още безброй неща..
Основният проблем, е че всеки иска да се случат тези важни промени, но много малко хора знаят как да ги осъществят в действителност и най-вече ако го направят изниква въпроса: Как да поддържат желаното състояние дълго време?..
Точка 1. Чувствате се депресирани? Как да промените това? ♠♠

1408709286_hohotok.net_2_1408564714_129-620x387

Ако сте били в състояние, в което дори нямате желание да направите опит да промените нещо, това означава че сте в положение на т. нар. “заучена безпомощност“. Постоянно имате това чувство, свикнали сте единствено да се мислите за безпомощни и неспособни да се справите. Често причината много хора да се чувстват по този начин е неуспехът от предишният им опит.
Запомнете нещо много важно!.. Между миналото и бъдещето няма знак за равенство! Важно е не това, което е било вчера, а това което правите в настоящия момент. Доста хора погрешно се опитват да влязат в бъдещето като използват за ориентир миналото си и черпят познания на база минал опит. Понякога това е добра идея от гледна точка на рутинни задачи, но в повечето случаи и особено в състоянието, за което споменахме, това никак не е добра опция! Това, че когато сте били малки сте се изгорили жестоко с ютия, не значи че винаги ще се изгаряте на всички ютии.. Изхода е само един.. Ще ходите винаги с намачкани ризи.. Време е за промяна.. Трябва Ви ново мислене..
Точка 2. Неуспехът не съществува.. ♣♣

Пеперудки

Понятието-провал не съществува!.. Това е още един начин по който нещата не се случват в този момент.. Провал е когато паднеш и не станеш отново за да продължиш. Начина, по който се справяме с моментите, когато не успяваме ще промени в много по-голяма степен живота ни, отколкото всички други наши действия. Това се нарича опит!.. Опита гради спомените, а след време, когато отлежат достатъчно дълго в съзнанието ни, се превръщат в приятни истории.. Истории, които разказваме с насмешка на нашите близки.. Това се нарича живот!..
Точка 3. Вземането на Решения.. ♦♦

1_1377010683-561

Нашата съдба се определя от решенията, а не от обстоятелствата. Когато използваме думата “решение”, говорим за реален и информиран избор. Повечето хора казват: “Реших да сваля няколко килограма“, но не осъзнават, че това е твърде общо намерение от тяхна страна. Това е като някакъв израз за предпочитание или с други думи е абсолютно същото като “Искам да отслабна“. Реалната задача може да се осъществи, когато решите какво наистина искате да промените или да постигнете, като го измерите и заявите върху кое точно искате да работите. Трябва Ви истинска воля и дисциплина, за да се случат нещата..
“Искам да отслабна с 5 кг като бягам всеки ден по 3 км” е доста по добър вариант, нали? Хората, които искат да преодолеят несгодите и да променят живота си трябва ежедневно да вземат 3 важни решения за нещата, които правят:
  • Върху какво да се съсредоточа?
  • Колко важно е това или онова?
  • Какво трябва да се направи?
Точка 4. Изградете си твърди убеждения и ги следвайте.. ♥♥

655-402-ako-ne-bydat-vzeti-merki-za-opazvaneto-im-skoro-mozhe

Вие сте свободни да решите, към кои убеждения да се придържате и следвате, а те от своя страна ще определят действията, които предприемате. Важно е да се изберат вярвания, които ви подкрепят.. Те ще ви зареждат с надежда и енергия през цялото време. Както ви казах, избора е ваш.. Подберете най-добрите си вярвания! Повярвате ли истински и най-важното поддържате ли тази вяра, нещата ще се случат за всички онези, които умеят да чакат и се наслаждават на живота.. За всичко си трябва технологично време.. Не забравяйте.. Господ е най-добрия часовникар във вселената.. Той няма да позволи нищо да се случи по-рано от колкото трябва да се случи, нито по-късно от колкото трябва да се случи.. Нещата се случват тогава, когато им дойде времето..
Точка 5. Това, което виждате, това и получавате.. ⊕⊕

blue-butterfly-night-photography-snow-Favim.com-443510

Ако днес се чувствате страхотно- то вие сте страхотни.. Ако днес не ви е ден, то вие ще се чувствате зле.. Въпрос на избор или несъзнателен подбор на емоционалното ни състояние.. Трябва да се научим да правим точната заявка за настроение пред себе си.. Ключът е да се промени емоционалното състояние, което от своя страна да промени посоката на нещата върху, които се концентрираме. Трябва да се уверим, че при възникване на проблеми ще се фокусираме върху решенията за това къде искаме да отидем, а не върху това, което ни плаши. Това, за което най-много говорите, това и изпитвате! То ви намира.. Прехвърляне на вниманието, вземане на решения, промяна на убежденията-дали всичко това става незабавно? Не разбира се. Този процес може да се сравнява с разтежа на мускулите в нашето тяло.. Необходима е инвестиция върху всичко, което искаме да се случи.. Дори в емоционален аспект.. Когато тренирате, тялото ви не става изведнъж супер атлетично, нали? Това се случва постепенно..Hehe
Това беше първия Урок по щастие.. Очаквайте скоро продължението.. Учете се прилежно и живота ще Ви се усмихва..
В заключение ще кажа: Щастието е пеперуда.. С изящни стъклени криле.. С грубост може да я счупиш.. Тя вижда се само със сърце…
Грижете се с любов за нея..Cool
Благодаря за прозрението на Тони Робинс..                                                                                                                           Благодаря за вдъхновението на Майтри и нейните страхотни пълнозърнести палачинки..