Тревожност.. За модерните болести с любов..

285919-1920x1080
Здравейте приятели,Cool
днес ще поговорим за съвременните заболявания на емоциите, тема която напоследък е доста актуална.. Ще започнем с тревожните разстройства какво представляват и техните симптоми. В края на рубриката ще разгледаме и няколко хомеопатични препарата, които се справят доста добре с ограничаването на тази симптоматика. Най-важното което трябва да запомните е:
Вие сами трябва да се изправите срещу вашите страхове!.. Не разчитайте изцяло на каквито и да е медикаменти. Те са просто начин да мобилизирате волята си към разрешаването на проблема. Всичко останало трябва да свършите сами. Стъпка по стъпка, по обратния път по който сте влезли в това състояние..
А, сега малко и по темата.. Тревожността е част от живота на съвременния човек, но за някои хора, това е хроничен проблем, който допринася за техния емоционален дискомфорт. Случвало се е много от клиенти ми да се оплакват от стягане в гърдите, корема или в гърлото, безсъние или постоянни тревожни мисли.. Някои дори са изпитвали страх да напуснат сами дома си..Crying
Какво е тревожността?

14524_900

Wink Първо да разграничим тревожното чувство от чувството на страх.. Тревожността се отличава по няколко неща. Когато се боите, страхът ви обикновенно е насочен към някакъв конкретен външен обект или ситуация. Случката от която се страхувате, обикновено е в границите на възможното. Може да се боите, че няма да се вместите в крайния срок, че ще се провалите на изпита, че няма да можете да си платите сметките или че ще бъдете отхвърлени от някой, на когото искате да се харесате. Когато изпитвате тревожност, често не сте в състояние да конкретизирате за какво се тревожите. Фокусът на тревожността е по-скоро вътрешен, отколкото външен. Изглежда, че тя е реакция на смътна, далечна или дори неустановена опасност. Може да се тревожите да не изгубите контрол над себе си или над ситуацията или да изпитвате тревожност, че ще се случи нещо лошо. Тревожността засяга цялата ви същност. Тя е физиологична, поведенческа и психологическа реакция едновременно.
На физиологично равнище тревожността може да включва телесни реакции, като ускорен пулс, мускулно напрежение, гадене, сухота в устата или потене.
ϖ На поведенческо ниво тя може да саботира способността ви да действате, да се изразите или да се справите с определени всекидневни ситуации.
φ От психологическа гледна точка тревожността е субективно състояние на боязън и безпокойство. В най-крайната си форма тя може да ви накара да се чувствате откъснати от себе си и да се страхувате, че ще умрете или полудявате.
Фактът, че тревожността може да ви въздейства на физиологично, поведенческо и психологическо равнище, е важен за опитите ви да се възтановите по-бързо.
Какво трябва да направим?

Fear-is-a-Liar

Първо:  Да се намали физиологичната реактивност;
Второ:  Да се елиминира отбягващото поведени;
Трето:  Да се променят субективните интерпретации/така наречения вътрешен монолог/, които удължават състоянието на опасение и безпокойство;
Тревожността може да се проявява под различни форми и с различна интензивност. Тя може да варира по сила от обикновен пристъп на безпокойство до истински пристъп на паника, белязан със сърцебиене, дезориентация и ужас. Абе.. Както си му е реда..Blink
Обичайните симптоми на тревожност включват:
 • Чувство на неспокойно очакване;
 • Чувство за безсилие;
 • Чувство за надвиснала опасност, паника;
 • Сърцебиене;
 • Забързано дишане/хипервентилация/;
 • Потене;
 • Треперене на тялото;
 • Чувство за отпадналост и умора;
♣♣♣ Всеки вид тревожно разстройство има различни симптоми, но всички те се обединяват около чувството на изключително силен, ирационален страх и ужас. Лечението може да включва медикаментозно лечени, психотерапия, хомеопатия или комбинация от гореспоменатото. Тук всеки може да направи своя избор сам..
 Хомеопатична терапия на тревожни разстройства..

images

Можете да преодолеете безпокойството без традиционните медикаменти и многобройни консултации в лекарските кабинети. Много хомеопатични лекарства са изключително ефикасни за преодоляване на тревожността. Тяхното предимство е, че подобряват настроението без странични ефекти и често повлияват истинската причина, породила тревожността. Хомеопатичното лечение е значително по-евтино от конвенционалните лекарства. В комбинация с психотерапия, ефекта е гарантиран.Wild
Традиционните лекарства за тревожни разстройства могат да предизвикат сериозни оплаквания, ако бъдат спряни рязко. Ако вече сте на лечение с антидепресанти, в началото хомеопатичното лечение ще се дава едновременно с тях. Едва след като тревожността е под контрол, Вашият лекуващ лекар много бавно и постепенно ще започне да намалява дозите на конвенционалните лекарства, като по този начин се избегнат всякакви нежелани ефекти. Това намаляване на дозата никога не трябва да се прави от самия пациент.
Ето и някои от най-често използваните хомеопатични лекарства, които помагат на хора, страдащи от тревожни разстройства:
 • Игнация– Тревожността е често свързана с преживяна мъка, смърт на близък човек, раздяла, тревоги. Променливи настроения и симптоми. Тенденция към спазми – чувство за буца, заседнала в гърлото, стягане в гърдите, въздишки, спазми в гърдите и корема.
 • Гелсемиум– Тревожност, провокирана от нещо предстоящо. Усещане за тежест в главата и треперене на тялото. Обилно потене. Невъзможност да мисли и говори адекватно. Тревожността провокира често уриниране и диария.
 • Аргентум нитрикум– След като веднъж е преживял паническа атака, пациентът развива безпочвен страх и избягва ситуации, в които се е чувствал тревожен. Нервен, вечно забързан. Прекалява със сладки храни и страда от диария, когато е тревожен. Паническа атака от летене със самолет, височини, мостове, тесни места/отказва да влезе в асансьор/.
 • Аконит– безпокойство, провокирано от преживян внезапен силен страх или шок. Внезапно настъпващи симптоми на тревожност, сърцебиене, болки в сърцето, ужас, че ще умре всеки момент. Нужда някой да бъде до него в този момент.
Това са само примерни апликации на хомеопатичните медикаменти! Да не се взимат без консултация от хомеопат!  Има възможност от доказване на лекарствената картина на медикамента..
Добрата новина, е че тревожните разстройства могат да се лекуват успешно с психотерапия, хомеопатична терапия, медитация, упражнения за релаксация, техники за справяне със стреса, групи за самопомощ и още много други..Hehe
За сега толкова от мен .. и запомнете..
Само страха и самодоволството ни пречат да повярваме в себе си.. Но всъщност няма граници, нито на мислите нито на чувствата.. Нашата тревога сама ни поставя тези граници..♥♥♥

Inner-Peace