Блог

  Блог – Статии от Център по Йога и Психология в Бургас.
Здравейте приятели, казвам се Миро Рахнев и заедно с Мария-Антоанета ще се впуснем в „Здравословна Зона” по следите на вечно изплъзващото се щастие. В този Блог, ще споделяме заедно с Вас опита си от света на Йога, Психология и Здравословния начин на живот. Ще бъдем тук за да преследваме заедно трилогията на съзнанието, духът и тялото, докато ги обединим. Това ще бъде Блога за тези, които търсят физическа, психическа и емоционална подкрепа. Място за всеки, който иска да се отърве от ежедневните окови на ума и съзнанието си. Сайт, създаден от приятели за приятели в който хора с различни идеи могат да споделят част от мирогледа си за света и своята рецепта за щастие. Зоната е място за релаксация в което се разтварят време, граници и предубеждения…”
А сега, ще ви разкажем една любима наша история, с която се надяваме да прозрете истината за тази страница: 
… – На един кей си стояли пет чайки. Едната решила да отлети, защото вече и било омръзнало. Колко чайки са останали на кея?
– Ами… четири…
– Не. – отвърна Джоунс. – На кея са си останали пет чайки. Да решиш да отлетиш и наистина да отлетиш, са две коренно различни неща. Слушай ме сега внимателно. Независимо от широко разпространеното противоположно мнение, намерението да сториш нещо, не притежава абсолютно никаква променяща сила. Петата чайка може да има намерение да отлети, може да е решила да отлети, може да си говори с останалите чaйки колко прекрасно нещо е летенето, но докато сама не размаха крила и не се издигне във въздуха, тя продължава все така да си стои на кея. Между нея и останалите четири чайки на практика няма никаква разлика. По същия начин не съществува разлика между човек, който възнамерява да живее по различен начин и човек, на когото това изобщо не му минава през ума. Мислил ли си някога, колко често всъщност ние съдим за себе си по намеренията, които имаме, докато за всички други хора съдим по техните реални действия? Намеренията без реални действия са просто мисли, похабени на вятъра!…”
/Проницателят/
Не можем да гарантираме, че това са най-мъдрите мисли и истории, които някога сте чели. Зависи колко дълбоко е личното ви търсене на мъдрост. При всички случаи си заслужават прочита, дори и само за да ви послужат като напомняне и обръщане към вашата собствена мъдрост. А храната за размисъл винаги е полезна и вдъхновяваща.
Приятно четене…

Зареждане на всички публикации…