Хомеопатия

  Приказки за Хомеопатия в Център по Йога и Психология в Бургас.
Здравейте приятели, казвам се Миро Рахнев и заедно с вас ще се впуснем в „Здравословно” по следите на вечно изплъзващото се щастие. В този Блог, ще споделям опита си от света на Хомеопатията. Ще бъда тук за да преследваме заедно трилогията на съзнанието, духът и тялото, докато ги обединим. Това ще бъде Блога за тези, които търсят физическа, психическа и емоционална подкрепа. Място за всеки, който иска да се отърве от ежедневните окови на ума и съзнанието си. Сайт, създаден от приятели за приятели в който хора с различни идеи  ще могат да споделят част от мирогледа си за света и своята рецепта за щастие. Зоната е място за релаксация в което се разтварят време, граници и предубеждения…
А сега малко за Хомеопатията:
Хомеопатията представлява метод на лечение на природна основа, съобразен с факта, че всеки от нас представлява живо същество, уникално със своята индивидуалност и личностни характеристики. Това е лечение, което стимулира и регулира собствените лечебни сили на човешкото тяло. С избора на правилното лекарство, лекарят хомеопат може да се справи с различни проблеми, като едновременно се повлиява организмът на три нива – физическо, умствено и емоционално. Днес лекарите хомеопати разполагат с повече от 3 000 медикамента и повече от 1700 от тях имат растителна основа. Останалите се приготвят на базата на животински продукти, като и на такива с минерален произход. Противно на схващането, че хомеопатията представлява лечение с разредени отрови, съвсем малка е частта от хомеопатичните лекарства, които са изготвени от отрови с животински растителен или изкуствен произход.
Цифрите 5, 9, 15 или 30 СН, които се поставят след латинското наименование на съответното хомеопатично лекарство, показват степента на разреждане на съответната субстанция, от която е приготвено хомеопатичното лекарство. Така например, в ниски разреждания, каквито са 5 СН, определени хомеопатични медикаменти стимулират образуването на секрети, а във високи разреждания се ускорява пресушаването на тези секрети. В тези случаи лекарят подбира не само хомеопатичното лекарство, но и степента му на разреждане в зависимост от това какъв ефект желае да постигне.
Единственото условие за лечението с хомеопатия е 20-30 минути преди и след приемането на хомеопатично лекарство, да не се приемат храни и течности и в момента на приема на такова лекарство да няма специфичен вкус в устата. Наистина, по-специфичен вкус в устата остава след пиенето на кафе, след изпушването на цигара, след смученето на бонбон или дъвченето на дъвка със съдържание на мента или след миенето на зъби с ментова паста. Добре е в тези случаи да се съобразяваме кога точно приемаме хомеопатичното лекарство. Препоръчително е този прием да става чрез смучене на хомеопатичния медикамент под езика, тъй като тази област е богато кръвоснабдена и по този начин хомеопатичното лекарство попада директно в кръвообръщението. Ментата, а и други ароматни субстанции, както и цигарите и кафето, упражняват известно съдосвиващо действие върху артериите, а това може да доведе до забавена или нарушена резорбция на хомеопатичното лекарство.