Рецепти за щастие

  Истории за духовно развитие в Център по Йога и Психология в Бургас.
Здравейте приятели, казвам се Миро Рахнев и заедно с Мария-Антоанета ще се впуснем в „Здравословно” по следите на вечно изплъзващото се щастие. В този Блог, ще споделяме заедно с Вас опита си от света на Духовната философията. Ще бъдем тук за да преследваме заедно трилогията на съзнанието, духът и тялото, докато ги обединим. Това ще бъде Блога за тези, които търсят физическа, психическа и емоционална подкрепа. Място за всеки, който иска да се отърве от ежедневните окови на ума и съзнанието си. Сайт, създаден от приятели за приятели в който хора с различни идеи могат да споделят част от мирогледа си за света и своята рецепта за щастие. Зоната е място за релаксация в което се разтварят време, граници и предубеждения…
Това, което ни подтикна към този раздел, а сега и към този текст, е идеята, че човешката духовност е нещо по-висше от по-нисшето земно биологическо съществуване. Ние, разбира се, ще променим тази идея, говорейки за “човешка духовност” и загърбваме оригинала, че духовното е дар божи. Много мъдреци са давали учения за спасение и освобождение, за просветление, като такива е имало от дълбока древност и до днес измежду всички народи и племена на тоя свят. Нетърпеливите измежду нас обаче биха искали по-бърз път към спасението ни, а за всеки от нас е добре да открие своя собствен път. За това стигнахме до извода, че е рисковано да се доверим на учители, освен ако самото учение, не ни допада. Така, че – помнете: Най-добрия учител сте вие, самият!..
“Каквито са мислите ви – такива ставате и вие. Каквито са мислите ви, такъв е и животът ви. Светът около вас е само това, което вие вярвате че е. Рамките, които си поставяте в мислите, чертаят ограничеността на възможностите ви..”
  Свами Сатянанда
Щастието е избор.. Изповед на един индийски гуру..
Тя.. Любовта..
Не може да си винаги в хармония, иначе ще престанеш да я осъзнаваш.. Ошо..
Утринна прелюдия.. Рецепта за усмихнат ден..
10 съвета или Как да отключим любовта към тялото си..
Да подхраним мига.. Рецепта за себеосъзнаване..
Изключете автопилота.. Рецепта за пълноценен живот..
Как да разкодираме мъжките чувства?.. или как дървото обича..
Как да запазим любовта? – Будистка рецепта ..
Само любовта остава ..