Рецепти за щастие

  Истории за духовно развитие в Център по Йога и Психология в Бургас.
Здравейте приятели, казвам се Миро Рахнев и заедно с вас ще се впуснем в „Здравословно” по следите на вечно изплъзващото се щастие. В този Блог, ще споделяме заедно с Вас опита си от света на Духовната философията. Ще бъдем тук за да преследваме заедно трилогията на съзнанието, духът и тялото, докато ги обединим. Това ще бъде Блога за тези, които търсят физическа, психическа и емоционална подкрепа. Място за всеки, който иска да се отърве от ежедневните окови на ума и съзнанието си. Сайт, създаден от приятели за приятели в който хора с различни идеи могат да споделят част от мирогледа си за света и своята рецепта за щастие. Зоната е място за релаксация в което се разтварят време, граници и предубеждения…
Това, което ни подтикна към този раздел, а сега и към този текст, е идеята, че човешката духовност е нещо по-висше от по-нисшето земно биологическо съществуване. Ние, разбира се, ще променим тази идея, говорейки за “човешка духовност” и загърбваме оригинала, че духовното е дар божи. Много мъдреци са давали учения за спасение и освобождение, за просветление, като такива е имало от дълбока древност и до днес измежду всички народи и племена на тоя свят. Нетърпеливите измежду нас обаче биха искали по-бърз път към спасението ни, а за всеки от нас е добре да открие своя собствен път. За това стигнахме до извода, че е рисковано да се доверим на учители, освен ако самото учение, не ни допада. Така, че – помнете: Най-добрия учител сте вие, самият!..
“Каквито са мислите ви – такива ставате и вие. Каквито са мислите ви, такъв е и животът ви. Светът около вас е само това, което вие вярвате че е. Рамките, които си поставяте в мислите, чертаят ограничеността на възможностите ви..”
  Свами Сатянанда